САМИЙ КОРИСНИЙ ФРУКТ

Вченими Великобританії виявлено, що одним із самих корисних фруктів для організму людини являється ЯБЛУКО. В яблуках міститься вітамін “С”, закріплюючий імунну систему, а також Флавоноїди-антиоксиданти, понижуючі ризик сердечно-судинних захворювань. В одному невеликому яблуці міститься лише 70-100 калорій. Однак цей корисний фрукт може з успіхом замінити шоколад чи цукерки, а також забезпечити потреби людського організму в цукрі.  Крім того, в яблуках міститься значна кількість фенолів, які скорочують кількість “шкідливого” холестерину і збільшують “корисного”. Яблучний сік позбавляє від шкідливих бактерій в ротовій порожнині, що псують зубну емаль.

Від раку можуть захистити тільки яблука.

Нові дослідження, які провели польські спеціалісти  з медичного коледжу  Ягелонського університету в Кракові (JCMU), показало: регулярне вживання  яблук значно понижує шанс розвитку раку товстої та прямої кишки.

Секрет простий: значна присутність в яблуках флавоноїдів(різновидність гетероциклічних кисневмісних з’єднань) діють як антиоксиданти, тобто не дають вільним радикалам пошкоджувати тканини та перешкоджають виникненню та розмноженню пухлинних клітин. Позитивну дію фруктів підтвердило клінічне дослідження, в якому прийняло участь 592 онкохворих та 765 здорових людей. Перші з’їдали в середньому по дев’ять з половиною фруктів на тиждень, а другі по одинадцять. Багатомірна модель дозволила вченим відрізати вплив інших факторів ризику для кожної людини (вік, куріння, сімейний стан та ін.). та зосередитись на яблуках.

Виявилось, що у тих, хто з”їдав по яблуку в день, ймовірність захворіти раком кишечника значно знижувалась, споживаючі більше одного яблука – зменшили ризик на 50%.   Характерно, що головний носій антиоксидантів в яблуці – шкіра (в ній в 5 разів більше флавоноїдів, ніж у м’якоті), тому польські спеціалісти не радять очищувати яблука перед вживанням.

Шкіра яблук містить найкорисніші речовини

Здатність яблук попереджати ракові захворювання була відома для науки вже давно, однак тільки зараз Американські вчені встановили, чому це   проходить.

В ході досліджень колектив із Університета штата Вісконсін виявив, що активні элементи – антиоксиданти – знаходятся в шкірі яблук.

Безпосередньо завдяки цим антиоксидантам яблука не допускають появи у мужчин рака простати, а у жінок – рака грудей.

Вчені радять їсти яблука разом із шкірою і бажано щоденно. При цьому, по словах спеціалістів, слід переконатися, що поверхня яблук не пройшла хімічної обробки.