десертна

ДЕСЕРТНА

 Дерево має стриманий ріст. Крона широкопірамідальна, слабогалузиста, добре облистнена. У пору плодоношення вступає в середні строки: на насіннєвій підщепі на 6-й, на айві на 3-4-й рік, але потребує посередника, бо недостатньо сумісний з айвою. В умовах Київщини сорт достатньо зимостійкий, посухостійкий, не уражується грибними хворобами. Плоди великі, одномірні. Середня маса 180-220г. Форма плоду – короткогрушолодібна, з широкою плоскоокруглою і слаборебристою верхівкою. Основне забарвлення під час знімальної стиглості жовто-зелене, у період споживання – золотисто-жовте. М’якуш кремовий, маслянистий, танучий, без грануляцій, має гармонічний смак. Дегустаційна оцінка 4,6-4,8 бала. В умовах Київщини знімають у жовтні, а зберігаються в звичайному сховищі до листопада – початку грудня. За даними Кримської ДСС, урожайність 6-9-річних насаджень становила 255ц/га, максимальна-340ц/га. Сорт районований у південних областях України, в умовах Київщини – один з кращих пізньоосінніх сортів.