аскольда

АСКОЛЬДА

 Український пізньозимовий сорт. Яблуні інтенсивного типу (селекції інституту садівництва УААН). Відрізняється скороплідністю, регулярною та високою врожайністю, що обумовлюється інтенсивною закладкою плодових бруньок на однорічних приростах. Високої зимостійкості, толерантна до парші. В пізні строки листя можуть уражатися борошнистою росою. Цвіте в середньопізні строки, інтенсивно. Кращі запилювачі Айдаред, Катерина, Ліберті, Рубінове Дуки. Плоди великі 140-180г., плоско округлі з густо-малиновим покривним рум’янцем. М’якоть інтенсивно-кремова, щільна, дрібнозерниста, дуже соковита, ароматна, відмінного кисло-солодкого смаку (4,5-4,6 бали). Знімальна стиглість наступає в кінці вересня на початку жовтня. Період споживання з листопада по квітень. Основне призначення споживання плодів у свіжому вигляді та приготування соків у зимовий період.

ПРИ ОБРІЗУВАННІ ПАМ’ЯТАЙТЕ! Дерево середньо росле з компактною, середньо загущеною кроною. Плодоносить на кільчатках, списиках, плодових прутиках та однорічних пагонах.